Манастир Трескавац

Исповјест свештенства Епархије бихаћко – петровачке

Објављено: 29. март 2015. у 15:58
Категорија: Новости
Број читања: 448

DSC_0479_resize-280x280Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије је данас, 28. марта 2015. године, у храму Светих Апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу служио Литургију Светог Јована Златоустог . Пре Свете Литургије свештеници и свештеномонаси Епархије бихаћко-петровачке су приступили Светој Тајни Исповјести и у Литургији Светом причешћу.

На крају Литургије Епископ Атанасије је одржао бесједу у којој је нагласио значај Свете тајне исповјести позивајући се на одговорни значај свједочења и положај свештеника у повјереном му народу и потсетио свештенство и свештеномонаштво на неопходност константног ослањања на самог Христа, Који је „крајугаони камен“.

После Литургије у сали Епископије одржан је семинар о регистрацији црквених јединица Епархије бихаћко-петровачке у Министарству правде БиХ, важности уписа црквених општина и манастра у Регистар за Српску Православну Цркву у БиХ, којим се доказује контиутет црквних јединица као институција пред другим правним лицима и њихово институционално дуговјековно постојање у све више опустошеним селима и градовима Крајине, као и могућностима и начинима пријава свештеника у државним институцијама ради остваривања пензијског и здравственог осигурања преко црквених општина. За данашње предавање ангажована је стручна особа Госпођа Милијана Ласица из Сарајева.

Епископ Атанасије је на крају семинара захвалио предавачу на труду и излагању и позвао свештенство и свештеномонаштво на трпезу љубави која је уготовљена за ову прилику у етно-селу „Чардаклије“ у Врточу код Босанског Петровца.

ОПШИРНИЈЕ…

 

Објављено: 29. март 2015. у 15:58
Категорија: Новости
Број читања: 448