Манастир Трескавац

ЈУТРЕЊЕ ВЕЛИКОГ ПЕТКА: ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ СЛУЖИО У МАНАСТИРУ ТРЕСКАВЦУ

Објављено: 5. јун 2014. у 19:53
Категорија: Новости
Број читања: 494
Фото
Епископ Атанасије служио у манастиру Трескавцу

Епископ Атанасије служио у манастиру Трескавцу

На Велики четвртак увече, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Г. Атанасије је у Манастиру Трескавцу служио Јутрење Великог петка и читао Јеванђеља о страдању Господа нашег Исуса Христа. Његовом Преосвештенству саслуживaли су протосинђел Венијамин (Ковачић) и ђакон Никола Перковић.

У овом јединственом молитвеном сабрању, учествовао је велики број вјерника, који су дошли да чују јеванђељска свједочења о мукама, страдањима и великој жртви коју је Господ и Спаситељ наш Исус Христос принео ради нас, али и да чују ријечи поуке, љубави и утјехе од свог Епископа.

По завршетку јутрења, Епископ се кратко задржао у разговору са високопреподобним протосинђелом Варнавом, намјесником манастира и  присутним поклоницима Светоархангелске обитељи.

Преосвећени Владика је том приликом похвалио труд, вјеру и љубав које поклоници овог манастира, сви заједно, улажу у духовну и материјалну обнову ове светиње, ободривши их да и даље духовно јачају, а на путу духовне обнове никада неће бити сами, јер ће са њима увијек бити Онај Који се распео да би нама живот источио.

Објављено: 5. јун 2014. у 19:53
Категорија: Новости
Ознаке: , ,
Број читања: 494