Манастир Трескавац

Нови Архимандрит Српске православне цркве

Објављено: 6. новембар 2014. у 10:48
Категорија: Новости
Број читања: 897
Фото

IMG_20141103_092313451 (Medium)На духовном сабрању у славонском манастиру Пакра, поводом празника Светог Висариона Сараја и 300. годишњице од његовог рођења у околини Старог Мајдана, Свету архијерејску литургију у Световаведењском храму овог древног манастира служили су епископи, будимски Лукијан, бихаћко-петровачки Атанасије и славонски Јован.
У току Литургије, Епископ будимски Лукијан рукопроизвео је оца Димитрија у чин ипођакона, а Епископ славонски Јован, по благослову Епископа бихаћко-петровачког Атанасија, рукопроизвео је у чин архимандрита оца Варнаву (Дамјановића), намјесника манастира Трескавац у Епархији бихаћко-петровачкој. По ријечима Епископа Атанасија, архимандритски чин отац Варнава заслужио је самопрегорним радом на обнови древне крајишке светиње манастира Трескавац, али и узорном монашком животу. Архимандриту Варнави, на овом високом чину, честитали су присутни епископи, свештеномонаси и свештеници, као и присутни вјерни народ.
Молећи се Господу и Светом Висариону Сарају, желимо архимандриту Варнави мноштво духовних добара, вјерујући да ће Господ Својом љубављу и благословима и даље остати Једини Путовођа на монашкој стази архимандрита Варнаве.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Објављено: 6. новембар 2014. у 10:48
Категорија: Новости
Ознаке: , ,
Број читања: 897