Манастир Трескавац

Прослава имендана оца Варнаве

Објављено: 17. јул 2014. у 17:07
Категорија: Новости
Број читања: 1132
Фото
ПРОСЛАВА ИМЕНДАНА ОЦА ВАРНАВЕ

Прослава имендана оца Варнаве

Настојатељ Светоархангелског манастира Трескавац отац Варнава (Дамјановић) прославио је свој имендан.

Свету Архијерејску Литургију у манастиру Трескавцу, поводом празника Светих апостола Вартоломеја и Варнаве, служио је Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки  Атанасије уз саслужење више свештеномонаха и свештеника из наше епархије и других епархија Српске Православне Цркве.

Свештеном Литургијском сабрању присуствовало је монаштво из више Епархија као и неколико стотина вјерника пристиглих да на овај дна буду са својим баћушком и да му честитају имендан.

Међу вјернима  присуствали су начелниици општина: Приједора г. Марко Павић, Мркоњић Града г-ђица Дивна Аничић и Рибника г. Горан Савић.

На крају Торжествене Литургије Епископ Атанасије се обратио присутнима бесједом о призиву и служењу Светих апостола  као и о нашем призиву и идењу за Господом нашим Исусом Христом.
На крају бесједе Владика се обратио оцу Варнави, честитејући му имендан и пожелевши му да и даље настави своје пожртвовано служење Цркви и Богу. 

По завршетку бесједе Преосвећени Владика је уручио орден Светог Краља Милутина госпођи Олги Павић из Приједора, за велику пожртвованост око обнове ове Светиње као и других цркава и манастира у нашој страдалној Крајини.

Слављење имендана се наставило за трпезом љубави у порти манастира.

ОЦУ ВАРНАВИ  МНОГАЈА ЉЕТА!!!

Ђакон Никола Перковић

Објављено: 17. јул 2014. у 17:07
Категорија: Новости
Ознаке:
Број читања: 1132