Манастир Трескавац

У турској породици у Паризу мироточи икона Пресвете Богородице

Објављено: 3. март 2015. у 21:11
Категорија: Корисно
Број читања: 748

RELIGION-CHRISTIANITY-ORTHODOX-OFFBEATПрије више година један брачни пар из Турске (конкретно из рејона Антакија, некадашња Антиохија) обрео се у Паризу. Тамо су се запослили и населили у предграђу Париза. Њихова имена су Есат и Севим Алдидароглу.

У њиховој кући, у Паризу, увијек се може видјети мноштво посјетилаца, не само из Француске, него и из иностранства. Они долазе да виде икону, коју глава куће зове чудом. Православна византијска икона Мајке Божије, коју је породица добила у Антакији и донијела са собом у Париз (иако су они муслимани) почела је да мироточи, пише грчки портал Ромфеа. Како говоре сами Алдидароглу, икону им је поклонио православни монах, Грк из Либије 2006. године. Тек што су они добили ту икону одмах су осјетили њену велику светињу, од тада се у њиховј кући зацарио некакав необјашњиви мир.

RELIGION-CHRISTIANITY-ORTHODOX-OFFBEAT

 

Када су стигли у Париз, икону су са страхопоштовањем узели са собом. Чим је икона постављена у посебну просторију у новој кући, она је одмах, према тврдњама супружника, почела да плаче. Вијест се брзо проширила не само међу Турке него и међу хришћане. Икона „Свесвета Дјева“, како ју је зове турска породица, одмах је постала мјесто поклоњења и извор чудеса.
Вијест о новој икони проширила се буквално по читавом свијету и сада долазе људи из Њемачке и Белгије да се поклоне икони Мајке Божије.

RELIGION-CHRISTIANITY-ORTHODOX-OFFBEAT

 

Есат Алдидароглу прича да је недавно дошла млада невјеста која никако није могла да затрудни, што је довело скоро до краха брака. Жена се дуго на кољенима молима крај иконе Богородице и буквално након неколико дана она је позвонила и са сузама испричала да се десило чудо и да је трудна.

Скептицима портал Ромфеа представља фотографије чудотворне иконе из кући турске породице у Паризу, као и текст из турског часописа под назвивом „Чудо Мајке Божије у дому једног Турчина“.

Са руског: Марија Живковић

Извор: Православие.ру

Објављено: 3. март 2015. у 21:11
Категорија: Корисно
Број читања: 748