Манастир Трескавац

Васкрсење Христово

Објављено: 12. април 2015. у 11:51
Категорија: Новости
Број читања: 918
Фото

DSC_0506 (Custom)У Манастиру Трескавцу служена је божанствена служба посвећена Свијетлом Васкрсењу Христа Бога! У раним јутарњим сатима служено је Јутрење, Часови и Света Литургија. У Светој Служби учешће је узео велики број поклоника ове Свете Обитељи и скоро сви су приступили и Светим Тајнама Христовим! Светим сабрањем началствовао је Архимандрит Варнава који се у току службе обратио бираним ријечима сабраном народу.

Ове године се посебно прославља Васкрсење Христово у Српској Цркви јер по први пут се у нашу Помјесну Цркву доноси благодатни огањ из Светог Града Јерусалима са Гроба Господа Христа.

Архимандрит Варнава је у раним јутарњим часовима преузео пламен БЛАГОДАТНОГ ОГЊА који су у нашу Епархију донијели а од свештенства Епархије бањалучке преузели наши свештеници Никола Пено и Бошко Максимовић. Прије почетка службе у Манастиру Трескавцу отац Варнава је пренио и уручио Свети Огањ Манастиру Клисини у којем је са љубављу био дочекан од Настојатеља ове Свете Обитељи игумана Василија и поклоника који су се сабрали на Васкршњу службу. У знак благодарности због доношења Светог и Благодатног Огња отац Василије је Архимандриту Варнави поклонио игумански жезал који је копија оне патерице коју је Свети Сава донио на Свету Гору из манастира Светог Саве Освећеног из Јудејске пустиње.

Послије Литургије и послужења у Манастиру Трескавцу отац Варнава је вјернима раздао на благослов Огањ са Гроба Господњег да га носе својим домовима на благослов и јачање вјере.

Управа Манастира Трескавца се захваљује свима онома који су упутили своје честитке на адресу Манастира поводом овог Празника Живота и Радости!!!

ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!!!

Објављено: 12. април 2015. у 11:51
Категорија: Новости
Број читања: 918